Buchet de mireasă, Euforia - Florăria Ta Online

Cum alegem și ce flori trebuie să conțină buchetul de mireasă?

Nunta este cea mai importantă zi din viața ta și vrei ca totul să fie perfect de la locație, muzică, mâncare, flori și aranjamentele florale, până la elementul cel mai important care te însoțește: buchetul de mireasă.

Origine și proveniență

El trebuie să fie doar al tău, să te regăsești în el! Dar te-ai gândit vreodată ce semnificație și ce origini are?

Hai să îți spun! 😉

Originile buchetului de mireasă sunt undeva în antichitate. În acele vremuri Romanii foloseau la nunți numereaose plante aromatice ce le asociau cu fertilitatea, iar mirii aveau în jurul gâtului ghirlande formate din ele, lucru ce simboliza speranța. Pe vremea aceea se considera că ierburile cu miros puternic alungă spiritele rele.

Cu mult timp mai târziu, prin epoca Victoriană s-au mai schimbat lucrurile în privința buchetului de mireasă, când regina Victoria la nunta ei a avut un buchet ce conținea și flori proaspete pe lângă ierburile aromatice. De atunci, buchetul miresei a obținut și o semnificație de puritate și naturalețe, din acel moment devenind tot mai popular și mai complex.

Aruncarea buchetului a apărut în sec. XIV când se credea că mireasa și lucrurile ce le avea pe ea aduc noroc. Astfel invitații plecau pe urmele ei pentru o atinge sau chiar pentru a rupe o bucățică din rochia ei. Din acel moment, obiceiul ce implică aruncatul buchetului a început să prindă formă: pentru ca ea să scape de mulțime își arunca buchetul spre invitati pentru a le distrage atenția.

Dacă în antichitate buchetul de mireasă avea rolul de a proteja mirii de spiritele rele prin ierburile aromatice, azi acesta este un accesoriu estențial compus din florile preferate ale miresei. Toate acele semnificații din vechime s-au pierdut.

4 aspecte de care să ți cont când alegi buchetul de mireasă

Acum, în vremurile noastre, alegerea buchetului de mireasă este foarte importantă și trebuie să ți cont de înaltimea miresei, decolteul rochiei, silueta ei și de accesoriile pe care le poartă. Florile trebuie alese cu atenție, să se potrivească una cu alta, iar toate acestea împreună trebuie să exprime povestea miresei. Florile naturale se spune că aduc fericire, speranță, puritate și iubire, deci în mod obligatoriu buchetul trebuie să fie natural.

Ce flori sunt recomandate pentru buchetul de mireasă?

Despre ce flori să alegi pentru buchet avem doua variante de răspuns.

Varianta scurtă: orice floare.

Iar varianta lungă:

  • începând de la floarea miresei la frezii, care sunt caracterizate de delicatețe
  • hortensia, care dă senzația de lux
  • gardenia, care este simbolul bucuriei
  • crinul, se spune ca are un farmec etern
  • trandafirii, care sunt regali
  • până la iubiții bujori care exprimă puritate și iubire.

Bineînțeles, trebuie să ți cont și de perioada în care se desfășoră evenimentul pentru a putea alege flori cât mai proaspete și mai potrivite anotimpului.

Sunt sigură că o sa-ți fie de folos aceste informații când iți alegi buchetul de mireasă. Dar în cazul în care ai dubii, echipa Euforia îți pune la dispoziție informații, sfaturi, sugestii și întreaga florărie din Bistrița, cât și magazinul online pentru a te ajuta să ți cont de detaliile importante pentru ca buchetul de mireasă să te definească, să fie unic, să fie doar al tau!

Vă pup cu mare drag,
Designer Florist, Alexandra Gîța

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

19 − 1 =